close contact home
Menu
Veilig Verkeer Nederland
Jaap Speelziek is, naast zijn overige functies bij het ministerie, CBR, BOVAG en binnen zijn eigen Opleidingscentrum, sinds september 2010 de nieuwe plaatselijk voorzitter van Veilig Verkeer Nederland.
 
Dit houdt in dat hij o.a. de verkeersexamens organiseert voor de basisscholen in de gemeente Ede. Met het schriftelijk examen wordt getoetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen en voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties.
 
Maar verkeer leer je niet alleen uit een boekje. Verkeer is vooral praktijk. En daarom is Jaap Speelziek zeer actief betrokken bij het praktisch Verkeersexamen. Tijdens dit praktisch Verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de opgedane verkeerskennis goed kunnen toepassen in het echte verkeer.
 
Het praktisch Verkeersexamen wordt vanaf school getoetst. Dus de leerlingen fietsen een route door hun eigen omgeving. In de weken voor het examen hebben de kinderen, met hun ouders, de route kunnen oefenen. Voor de start worden de fietsen van de kinderen gecontroleerd. Alleen met een goedgekeurde fiets mogen zij aan het examen deelnemen. De plaatselijk, erkende fietsenmakers zijn bereid gevonden om de fietscontroles te verzorgen. Zo maken we de kinderen en hun ouders ook bewust van het belang van een veilige fiets.
 
Na het praktisch Verkeersexamen zal Jaap Speelziek zelf de controlelijsten evalueren en deze met de leerlingen bespreken. De leerlingen krijgen na afloop direct de uitslag te horen.
 
Verkeers-examens 2015
 
                    - Schriftelijk 16 april 2015
                    - Praktijk      
 
 
Klik hier om je persoonlijke account aan te maken voor de verkeersexamens van 2015. 
 
Verkeersouders zijn onmisbaar! Jaap Speelziek zet zich daarom ook in om verkeersouders te werven en bij te staan voor tips en adviezen.
 
Is er bij u in de buurt een kruispunt waar vaak bijna-ongelukken gebeuren? Wordt er in een woonwijk regelmatig te hard gereden? Of wordt het zicht bij het oversteken belemmerd? Jaap Speelziek geeft dan verkeersadviezen om zo onveilige situaties aan te pakken en / of dit bij de juiste instantie neer te leggen.
 
Voor alle Veilig Verkeer Nederland activiteiten kun je kijken op www.vvn.nl.
 
mei
25
Ede, V2C Administratie
mei
26
Ede, V2C Administratie
mei
26
Aalten, Theorieopleiding
mei
26
Ede, Theorieopleiding Les 4