Sinds 1962

DISC persoonlijkheidsprofiel – Leiderschap

De DISC methodiek genereert een persoonlijkheidsprofiel dat gedrags- en communicatiepatronen zichtbaar maakt. DISC toont in wat voor soort (werk)omgeving mensen het beste tot hun recht komen. Hierdoor is het bijvoorbeeld goed in te zetten bij individuele coaching en teambuildingsvraagstukken, zoals het optimaliseren van de teamprestaties en verbeterplannen. Het ‘leiderschapsprofiel’ is specifiek gericht op deelnemers met een leidinggevende functie.

Doelgroep

De persoonlijkheidstest is geïnspireerd op het werk van de Zwitserse psychiater Carl G. Jung, en laat het persoonlijkheidstype van iedere deelnemer zien door middel van een intuïtieve kleurentaal. Hierdoor kunnen deelnemers hun inzichten eenvoudig onthouden en direct in de praktijk toepassen.

Inschrijven DISC persoonlijkheidsprofiel – Leiderschap

De DISC methodiek genereert een persoonlijkheidsprofiel dat gedrags- en communicatiepatronen zichtbaar maakt. DISC toont in wat voor soort (werk)omgeving leidinggevenden het beste tot hun recht komen. Hierdoor is het bijvoorbeeld goed in te zetten bij individuele coaching en teambuildingsvraagstukken, zoals het optimaliseren van de teamprestaties en verbeterplannen.

DISC persoonlijkheidsprofiel leiderschap geeft inzicht in:

  • Wat motiveert ons en welke behoefte is er onder stress?
  • Onze potentiele gebieden voor ontwikkeling.
  • Hoe communiceren we graag met anderen?
  • Hoe wij het liefst hebben dat anderen met ons communiceren.
  • Welke leiderschapsstijl past goed bij mij?

Resultaat

Disc benadert persoonlijke groei op een positieve, inspirerende manier. Deze visie is duidelijk zichtbaar in de vragenlijst die aan onze persoonlijkheidstest ten grondslag ligt. Het DISC Profiel is een waardevrij, statistisch gevalideerd meetinstrument dat niet oordeelt over intelligentie of vaardigheid. Hierdoor biedt onze persoonlijkheidstest een toegankelijk, herkenbaar en niet-bedreigend kader om deelnemers meer grip te geven op hun persoonlijke ontwikkeling.

Deel deze pagina via
Sinds 1962