Sinds 1962

Drijfveren analyse

Een drijfveren analyse is een alternatief of een complementaire aanvulling op een DISC profiel. Deze analyse geeft een goed beeld van zes à zeven drijfveren met een hoge mate van betrouwbaarheid en validiteit. Kennis van de drijfveren die individuen, teams en organisaties drijven kan conflicten verminderen, de efficiëntie en productiviteit verhogen, en elke groep een energieboost geven.

 

Inschrijven Drijfveren Analyse

Waarom verkoop, manage, of adviseer je, of verleen je diensten aan je klanten? Wat ‘zit er voor jou in?’ Waar krijg je een ‘kick’ van? Wat drijft je om je werk te doen? Wat is je drijfveer die ervoor zorgt dat je ‘s ochtends je bed uit komt om naar je werk te gaan? Wanneer er op het werk iets positiefs gebeurd waarvan je zegt, “Ja!! Dit is geweldig!!”, wat triggert die respons? Een tevreden klant? Een groot contract dat je hebt binnengesleept? Een lastig probleem dat je hebt opgelost? Je eigen specifieke antwoorden op die vragen zijn gebaseerd op je Drijfveren. Drijfveren die vertellen ons waarom we doen wat we doen.

Waarden worden soms ook wel de ‘verborgen drijfveren’ genoemd, drijfveren onder onze gedragsstijl liggen en meestal niet boven water komen tot we iemand een lange tijd kennen. Drijfveren initiëren en drijven onze gedragsstijl. Drijfveren zijn abstracte concepten van wat juist, de moeite waard of gewenst is. Drijfveren zijn principes of standaarden waar je naar handelt. Drijfveren zijn overtuigingen die zo sterk zijn dat ze het gedrag van een individu of organisatie beïnvloeden.

Deze drijfveer analyse geeft een goed beeld van zes of zeven drijfveren met een hoge mate van betrouwbaarheid en validiteit. Kennis van de drijfveren die individuen, teams en organisaties drijven kan conflicten verminderen, de efficiëntie en productiviteit verhogen, en elke groep een energieboost geven. Eén van de grootste impacts die we zien bij bedrijven is een enorme vermindering van spanningen tussen de teamleden wanneer zij elkaars drijfveren kennen. Dit resulteert in enorme kostenbesparingen en een veel beter begrip voor elkaar bij het samenwerken.

Deel deze pagina via
Sinds 1962