Sinds 1962

Team coaching

Team coaching gaat over hoe in samenwerking de beste resultaten te realiseren. Teamleiders kunnen soms tegen bepaalde verstoringen aanlopen die de effectiviteit, sfeer, onderlinge samenwerking en prestaties van het team negatief beïnvloeden. Er wordt bijvoorbeeld geroddeld. Gelijkgestemde medewerkers zoeken elkaar op en versterken elkaars mening. Dit is in principe heel natuurlijk gedrag, het zorgt namelijk voor veiligheid en erkenning van standpunten maar het helpt niet om de resultaten te boeken waar het team voor staat.

Inschrijven Team coaching

Soms wordt geprobeerd de conflicten op te lossen door onder andere met teamleden apart te praten en een paar medewerkers krijgen de opdracht om de vergaderingen beter te laten verlopen en om gezellige teamuitjes te organiseren. Allemaal bedoeld om het tij te keren. Echter, als het niet lukt om de irritaties als team openlijk te bespreken, is de kans groot dat ze gaan ‘dooretteren’. Als de conflicten in de weg komen te staan van de effectiviteit van het team of de gezondheid van teamleden, is het aan te raden om een teamcoach in te schakelen.

Naast team coaching om conflicten te neutraliseren, kan een teamcoach ook een ‘gezond’ team nog effectiever en succesvoller maken. In dat geval zal een teamcoach naar de effectiviteit van het team kijken, de fase van ontwikkeling en waar nodig interventies verrichten om het team verder te helpen.

Aangezien team coaching vrijwel altijd maatwerk betreft is de prijs daarom op aanvraag en afhankelijk van uw wensen. Een DISC persoonlijkheidsprofiel (optioneel inclusief nabespreking) kan onderdeel uitmaken van een coachingstraject.

Advance Groep werkt al jarenlang samen met een team van deskundige en ervaren coaches die voor u en uw medewerkers klaarstaan. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en stuur een mail naar info@advance-groep.nl

Deel deze pagina via
Sinds 1962