Coronamaatregelen

De laatste updates over de coronamaatregelen

Update 15 november 2021:

Het aantal coronabesmettingen per dag is de afgelopen week, enorm opgelopen. Vandaar dat het kabinet de maatregelen nog verder aanscherpt. Voor ons verandert er gelukkig weinig. Hieronder een overzicht van de maatregelen die voor ons en jullie als kandidaat gelden. Goed om te melden is dat ondanks deze maatregelen al onze lessen doorgaan zoals deze gepland zijn ook in de avond!

De maatregelen

Mondkapjesplicht:

Bij theorie-examens op locatie van het CBR wordt het weer verplicht om een mondkapje te dragen. In alle publieke ruimten van het CBR is het vanaf 6 november verplicht om een mondkapje te dragen. Ook tijdens het examen moet het mondkapje opblijven. Dat geldt ook voor praktijkexamens, ook dan is het dragen van een mondkapje verplicht. Dit zal ook gelden wanneer je bij ons een rijles komt volgen of bij ons in de publieke ruimten bent. Eenmaal in de lokalen mag het mondkapje weer af. 

Uitstelling theorie-examens recreatievaart:

Helaas zijn vanwege het seizoen en de verminderde capaciteit de theorie-examens voor de recreatievaart de komende drie weken uitgesteld. De betreffende kandidaten krijgen vandaag persoonlijk bericht van het CBR en zullen bij het inplannen vaan een nieuw examen voorrang krijgen.  

Anderhalve meter bij het CBR:

Naast het gebruik van mondkapjes en schermen wordt nu ook de anderhalve meter weer verplicht bij het CBR. Dat betekent dat er minder kandidaten tegelijk theorie-examen kunnen doen. Om die gekrompen capaciteit te compenseren zal het CBR waar mogelijk, de openingstijden van examenlocaties verlengen.

Meerijden instructeur bij examens:

Vanaf zaterdag 6 november mogen instructeurs helaas niet meer als derde persoon meerijden tijdens praktijk- examens en toetsen. Examinatoren in opleiding en WRM-stagiars/es mogen, onder andere, nog wel meerijden. 

Kom niet bij klachten:

Heb jij of heeft iemand in jouw huishouden/directe omgeving corona gerelateerde klachten? Blijf dan thuis. Examens bij het CBR kunnen kosteloos uitgesteld worden en zo voorkomen we dat het virus zich verder verspreidt. 

Wij houden je op de hoogte

Wij nemen jouw en onze gezondheid serieus en moeten je daarom ook verplichten aan bovenstaande voorschriften gehoor te geven. Misstanden of – erger, misdragingen – worden ten allen tijde gerapporteerd en zal leiden tot passende en dwingende maatregelen voor een ieder die zich binnen deze organisatie begeeft. Dank voor jouw begrip! Mochten er updates zijn dan houden wij je via onze website en social media kanalen op de hoogte.

Let goed op jezelf en blijf gezond!

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Of heb je liever persoonlijk contact?

Chantal, Edwin & Monique
Wij zijn er voor al je vragen!