Coronamaatregelen

Update 3 maart 2021:
Inmiddels zijn we weer begonnen met praktijklessen en examens.

Stond er voor jou een les of opleiding gepland? Dan nemen we contact met je op om je deze te verzetten. We hopen dat je ons de ruimte en tijd geeft om dit zo overzichtelijk mogelijk af te handelen en opnieuw in te plannen.

Bij het betreden van onze panden wordt het dragen van een mondkapje dringend geadviseerd. Mocht je geen mondkapje hebben, dan zijn deze bij de ingangen beschikbaar. Bij het volgen van een opleidingen of trainingen in onze lokalen mag het mondkapje af zodra je plaatsneemt.

Het dragen van een mondkapje tijdens de praktijklessen blijft een keuze van jou en/of jouw instructeur. Het dragen van handschoenen is verblijvend en mag naar het oordeel van de instructeur geen afbreuk doen aan gripniveau.

Tijdens praktijkexamens is het dragen van een mondkapje nog steeds verplicht.

We houden rekening met het veiligheidsprotocol dat is opgesteld door de Bovag, FAM, LBKR en VRB en volgen wij het Algemeen Corona protocol dat door ons is opgesteld en hieronder is beschreven.

Motor- en scooterrijles

Om alle veiligheidsmaatregelen in acht te nemen vragen we je om je eigen helm, handschoenen en motorkleding mee te nemen voor de les. Onze partners Motoport Zelhem, De Valkenier en Motorkledingpoint hebben mooie basispakketten samengesteld met een aantrekkelijke korting. Vraag erna bij het reserveren van je les of kijk op onze social media kanalen.

Online Theorielessen

Voor de theorielessen is er de mogelijkheid om deze online te volgen, onder begeleiding van een docent. Kijk hiervoor op Online Theorie Lessen.

Geldigheid theorie-examen rijbewijs

Om te voorkomen dat eerder behaalde theorie-examens straks niet meer geldig zijn, verlengt minister Van Nieuwenhuizen de geldigheid van deze examens. Ook de theorie- en praktijkexamens voor logistieke beroepen, zoals vrachtwagenchauffeurs, blijven langer geldig.

Algemeen Corona Protocol voor de lessen

Vanwege de aangescherpte regelgeving van het RIVM inzake het Coronavirus willen wij je vragen onderstaande aanwijzingen door te nemen en op te volgen tijdens jouw lessen bij Jaap Speelziek Opleidingen:

• Vermijd lichamelijk contact, houd onderling tenminste 1,5 meter afstand buiten de auto;
• Op dit moment schudden wij GEEN handen;
• Hoest, kuch en nies in de binnenkant van de elleboog;
• Hoest, kuch en nies in een papieren wegwerpzakdoek en gooi deze direct weg;
• Was ook tussen je bezoek door je handen regelmatig;
• Heb je griepklachten, meld je dan af en ga naar huis;
• Op onze vestigingen dienen tevens de daar geldende regels zoals per ruimte aangeduid opgevolgd te worden;
• Aanvullend op alle regels, mag jij en/of jouw instructeur besluiten om een mondkapje en/of handschoenen te dragen. Je bent als leerling zelf verantwoordelijk voor deze beschermingsmaterialen als je deze wilt dragen. Het dragen van handschoenen is verblijvend en mag naar het oordeel van de instructeur geen afbreuk doen aan gripniveau.

Als je op een van onze locaties moet zijn voor een cursus of examen dan gelden daar naast het algemene corona protocol nog een aantal specifieke maatregelen.
Je dient alle locaties zijn alleen en uitsluitend via de hoofdingang te betreden en via de aangegeven uitgang weer te verlaten. In de ruimten hangen separate aanwijzingen voor de aanwezigheid aldaar, o.a. de hoeveelheid personen die in een ruimte aanwezig mogen zijn. Deze maatregelen dienen strikt opgevolgd te worden.
Toiletbezoek is alleen bij hoge noodzaak toegestaan.
Er worden extra reinigingsronde gemaakt voor schoonmaak en desinfectie.
Op diverse plekken zijn desinfectiemiddelen aanwezig.

Specifieke maatregelen voorafgaand aan de les:

• De instructeur is verplicht jou een tweetal vragen te stellen om te bepalen of de les door kan gaan of niet. De beslissing van de instructeur is te allen tijden dwingend!
• Bij binnenkomst was je je handen en maak je verplicht gebruik van onze desinfecterende middelen;
• Je neemt een zojuist gereinigde sleutel en evt. kentekenbewijzen in ontvangst welke door de instructeur op het dashboard/middenconsole of op een tafel buiten het voertuig klaargelegd wordt;
• Je loopt naar de auto en houdt 1,5 meter afstand, ook bij het in- en uitstappen. De instructeur zal je wijzen op de looplijnen.

Specifieke maatregelen tijdens de les:

• Er is nog enige onduidelijkheid over het gebruik van de airco in de auto.
Wij adviseren daarom om het gebruik van de airco vooralsnog te beperken. Ook dient luchtcirculatie zoveel mogelijk voorkomen te worden. Wel is het wenselijk de auto op zoveel mogelijk momenten te luchten. Indien er toch een besluit genomen dient te worden over temperatuurbeheersing, dan is het belangrijk dat de luchtcirculatie in ingesteld op buitenlucht en niet op recirculatie.

Specifieke maatregelen na de les:

• Na iedere les reinigt jouw instructeur de bedieningsmiddelen (deurhendels, stuur, versnellingspook/-knop, handrem, spiegels of bedieningsknoppen daarvan, hoofdsteun, sluiting veiligheidsgordel, stoelknoppen, touchscreen, etc.). De les eindigt niet voordat dit gebeurd is;
• De sleutel laat je in het contact, deze zal door de instructeur worden gereinigd en uit het contact worden verwijderd;
• Na de les wordt de auto verlaten en worden buiten de auto aanvullende instructies, afspraken etc. gemaakt.

Wij nemen jouw en onze gezondheid serieus en moeten je daarom ook verplichten aan bovenstaande voorschriften gehoor te geven. Misstanden of – erger, misdragingen – worden ten allen tijde gerapporteerd en zal leiden tot passende en dwingende maatregelen voor een ieder die zich binnen deze organisatie begeeft. Dank voor jouw begrip!

Wij houden je op de hoogte

Mochten er updates zijn dan houden wij je via onze website en social media kanalen op de hoogte.

Let goed op jezelf en blijf gezond!

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Of heb je liever persoonlijk contact?

Chantal, Edwin & Monique
Wij zijn er voor al je vragen!