Medische Rijbewijskeuring Senioren

Een afspraak maken voor een rijbewijskeuring A/B/BE (vanaf 75 jaar)

Een nieuw rijbewijs is 10 jaar geldig voor bestuurders tot 65 jaar. Na je 70e verjaardag is het rijbewijs 5 jaar geldig. Of je een medische rijbewijskeuring nodig hebt, is afhankelijk van de ‘algemene regels’ die sinds 1 januari 2014 gelden voor Rijbewijs A en B. Namelijk:

  • Je bent jonger dan 60 jaar en je hebt je rijbewijs verlengt voor je 60e. In dit geval is je rijbewijs 10 jaar geldig en is een keuring niet nodig.
  • Je bent tussen de 60 en 65 jaar. Je rijbewijs is bij verlenging gewoon 10 jaar geldig. Een medische keuring is niet nodig.
  • Je bent tussen de 65 en 70 jaar. Bij verlenging is je rijbewijs geldig tot je 75e. Een medische keuring is niet nodig.
  • Je bent tussen de 70 en 75 jaar. Het verlengde rijbewijs is 5 jaar geldig. Medische keuring is alleen nodig als het oude rijbewijs verloopt op of na uw 75ste verjaardag.
  • Je bent 75 jaar of ouder. Het rijbewijs is 5 jaar geldig; medische keuring verplicht.

Medische rijbewijskeuring in Ede of Aalten

In nauwe samenwerking met daartoe bevoegde artsen organiseren wij regelmatig rijbewijskeuringen op de locaties van Jaap Speelziek Opleidingen in Ede aan de Frankeneng 104 en in Aalten aan de Broekstraat 32.

Via onderstaande afspraakmodule maak je zelf een afspraak in de plaats en op de tijd die jou het beste uitkomt. Advies: Maak ten minste vier maanden voor het verlopen van het rijbewijs een afspraak voor de keuring.

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Of heb je liever persoonlijk contact?

Lisa, Dominique & Elma
Wij zijn er voor al je vragen!