Medische Rijbewijskeuring verlenging groot rijbewijs

Een afspraak maken voor een rijbewijskeuring in verband met verlenging van het groot rijbewijs

Wil je jouw groot rijbewijs vernieuwen of verlengen? Voor het besturen van vrachtauto’s en bussen gelden strengere regels dan bij een personenauto. Als chauffeur zit je vaak veel uren op de weg en de voertuigen zijn ook nog eens groot en zwaar. Als bestuurder van een bus of vrachtwagen heb je dus extra verantwoordelijkheden. Daarom heb je altijd een medische keuring nodig.

Vooraf aan de medische keuring vul je het formulier eigen verklaring in, deze stuur je op naar het CBR. Een bedrijfsarts of arboarts voert het medisch onderzoek uit. Onder het groot rijbewijs vallen de C-, D- en E-rijbewijzen.

Praktische info medische rijbewijskeuring groot rijbewijs

Doordat je als bestuurder van een bus of vrachtwagen meer verantwoordelijkheden hebt, is het rijbewijs minder lang geldig dan het rijbewijs van bijvoorbeeld een personenauto. Het rijbewijs is maximaal 5 jaar geldig, daarna dien je om de 5 jaar opnieuw gekeurd te worden. De rijbewijskeuring bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Invullen en inleveren keuringsverslag
  • Vooronderzoek, bestaande uit: bloeddrukmeting en urineonderzoek
  • Lichamelijk onderzoek
  • Indien noodzakelijk volgens de arts: extra onderzoeken

Medische keuring groot rijbewijs plannen

In nauwe samenwerking met daartoe bevoegde artsen organiseren wij regelmatig rijbewijskeuringen op de locaties van Jaap Speelziek Opleidingen in Ede en in Varsseveld.

Op het moment is het niet mogelijk om via onze site een afspraak te maken.  Voor een afspraak bel je met 085 – 48 77 100 of stuur ons een e-mail op transport@speelziek.nl.
Advies: Maak ten minste vier maanden voor het verlopen van het rijbewijs een afspraak voor de keuring.

Tip: Wil je na het behalen van je groot rijbewijs meteen door voor het aanhangerrijbewijs? Geef dit dan aan op de gezondheidsverklaring!

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Of heb je liever persoonlijk contact?

Chantal, Edwin & Monique
Wij zijn er voor al je vragen!