Chauffeur geconditioneerd vervoer

Verse vis!

Ga jij dagelijks op pad met verse goederen die onder een bepaalde temperatuur vervoerd moeten worden? Dan is de cursus chauffeur geconditioneerd vervoer iets voor jou. Tijdens deze cursus leer je alles wat je weten moet over deze bijzondere vorm van transport.

Inschrijven Chauffeur geconditioneerd vervoer

Of je nou groente, fruit, bloemen of zuivel vervoert, voor geconditioneerd vervoer gelden strenge wettelijke voorwaarden. Geen wonder: bij bederf vormt jouw lading een gevaar voor de volksgezondheid. Je moet daarom goed weten wat je vervoert, welke condities vereist zijn en welke hygiënische maatregels door jou in acht genomen moeten worden.

In de cursus chauffeur geconditioneerd vervoer leer je alles over laad- en losprocedures, hygiëne, behandeling van de producten en de bijbehorende documenten.

Aan de orde komen onder andere:

  • Kwaliteitshandhaving: bederf en hygiëne
  • Keten van conditionering: voorkoeling, stapelen, ventilatie en circulatie
  • Klimaatbeheersing: laadruimte, koelsystemen, verwarmingssystemen
  • Wet- en regelgeving, het ATP-verdrag, het CMR-verdrag, fytosanitaire voorschriften, warenwetgeving, levensmiddelen HACCP en de General Food Law.

De totale opleiding duurt 8 uur inclusief pauzes. Aan het einde van de opleiding krijg je een deelnamecertificaat uitgereikt.

De opleiding kan worden geregistreerd voor je Code 95; de waarde is 7 uur theorie.

Je kan de cursus volgen in Ede en Varsseveld. Ook is het mogelijk om deze cursus incompany te volgen. Bel ons voor de mogelijkheden!

Meer informatie & Brochure

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Of heb je liever persoonlijk contact?

Rob, Emma & Remco
Het nascholing team