Klein vaarbewijs 1

Kapitein van je eigen boot

Kies jij graag het ruime sop? Dan wil je niet beperkt worden tot de boerensloot. Met het Klein Vaarbewijs 1 kun je varen op alle rivieren, kanalen en kleine meren in Nederland en het buitenland*. Bij Jaap Speelziek volg je theorielessen voor dit examen.

Direct inschrijven

Wanneer heb je een Klein Vaarbewijs 1 nodig?

• Pleziervaartuigen met een lengte van 15 tot 25 meter;
• Motorboten korter dan 15 meter, die sneller kunnen dan 20 kilometer per uur (ook jetski’s en andere typen waterscooters);
• Schepen die bedrijfsmatig gebruikt worden met een lengte tussen de 15 en 20 meter.

De theorielessen voor het Klein Vaarbewijs 1 worden aangeboden in Ede.

Het theorie-examen wordt afgelegd in Alkmaar, Den Bosch, Dordrecht, Zoetermeer of Zwolle en moet je zelf aanvragen via www.vamex.nl. Een praktijkexamen is (nog) niet nodig.

Nog geen 18?

Met het Klein Vaarbewijs 1 mag je vanaf 18 jaar het water op. Haal je je theorie-examen vóór die leeftijd, dan krijg je een tijdelijke uitslagbrief, die je op je verjaardag in kunt wisselen voor een volwaardig Klein Vaarbewijs.

Haal je Vaarbewijs voor 2020

Vanaf 1 januari 2020 raakt de Vamex de vergunning om het examen Klein Vaarbewijs af te nemen kwijt en gaat het CBR dit overnemen. Dit betekent dat je op veel meer locaties je examen kunt doen, maar ook dat er nog niet duidelijk is wat het CBR met het examen gaat doen.
Op dit moment is het alleen een theoretische test, maar het zou best kunnen dat in de toekomst wordt gekozen voor een praktijkexamen. Ons advies; wil je met een plezierboot het water op, haal je vaarbewijs dan voor 2020. Met de cursus Vaarbewijs 1 van Jaap Speelziek ben je in één dag goed voorbereid op het examen.

* Het Klein Vaarbewijs is niet geldig voor de Westerschelde, de Oosterschelde, het IJsselmeer (inclusief het Markermeer en het IJmeer), de Waddenzee, de Eems en de Dollard. Hiervoor is het Klein Vaarbewijs 2 verplicht.

Data en inschrijven Klein Vaarbewijs 1

 

Wil je eerst meer informatie?

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Of heb je liever persoonlijk contact?

Lisa, Dominique & Elma
Wij zijn er voor al je vragen!