Rijbewijs A

Motorrijden vanaf 22 of 24 jaar

Wil jij leren motorrijden? Het gevoel van vrijheid ervaren waarover andere motorrijders je vertellen? Schrijf je dan in voor een motorrijopleiding van Jaap Speelziek. Met het rijbewijs A mag je motorrijden op elke gewenste motor.

Inschrijven Rijbewijs A

Het rijbewijs A wordt gewoonlijk behaald door verschillende groepen.
Beginners of motorrijders die al het rijbewijs A2 hebben.
Ben je nog geen 21? Vanaf 17 jaar volg je lessen voor het motorrijbewijs A1.

 • Vanaf 24 jaar: Rijbewijs A
  Vanaf 24 jaar kun je praktijklessen volgen die je klaarstomen om het praktijkexamen te doen. Dit examen bestaat uit twee losse onderdelen die na elkaar dienen afgelegd te worden. Eerst doe je examen voor Voertuigbeheersing (AVB). Enkele lessen verder kun je examen doen voor Verkeersdeelname (AVD). Haal je beide examens, dan ben je geslaagd en mag je voortaan zelf de weg op.
  Voor het rijbewijs A moet je naast je praktijkexamen ook je theorie-examen behalen. Je kunt examen doen na zelfstudie, maar we adviseren je deel te nemen aan onze theorie-avond, waar we je klaarstomen voor dit examen. Deze avond kost slechts € 25,-.
 • Vanaf 21 jaar: Rijbewijs A + Code 80
  Begin je met motorrijden ben je 21 jaar? Dan kun je lessen en examen doen op motor met onbeperkt vermogen. Na je examen mag je alleen licht en middelzwaar rijden, maar na 2 jaar of als je 24 wordt mag je motorrijden op een motor met onbeperkt vermogen zonder examen te doen.
  Voor het rijbewijs A met Code 80 moet je ook je theorie-examen behalen.
 • In bezit van Rijbewijs A2
  Ben jij 2 jaar in het bezit van je motorrijbewijs A2, dan is het behalen van een theorie-examen niet meer nodig. In een dag stomen we je klaar voor het praktijkexamen met een aantal bijzondere verrichtingen (AVD-A). Dit examen vindt aansluitend aan de lessen plaats in Ede, Barneveld of Varsseveld.

Voor de praktijklessen kun je gebruik maken van een lesmotor van Jaap Speelziek. Voor jouw en onze veiligheid vragen wij je voorlopig je eigen helm, handschoenen en motorkleding mee te nemen voor de motorrijles.

Onze partners MotoPort Zelhem, Motorhuis “De Valkenier”, Motorkledingpoint en MKC Moto hebben mooie basispakketten samengesteld met een aantrekkelijke korting.
Onze medewerkers informeren je graag!

Motorkleding

Als je gaat lessen op de motor is het zaak en zelfs verplicht dat je voorzien bent van goede motorkleding, een helm, handschoenen en motorrijlaarzen. Deze kledingstukken moeten van een bepaald niveau zijn om je in het geval van een valpartij te beschermen tegen verwondingen. Als je één of meerdere kledingstukken zelf hebt mag je die gebruiken tijdens de motorrijlessen en als ze van een bepaalde kwaliteit zijn mag je die zelfs tijdens je examen gebruiken. Heb je zelf geen motorkleding? Dan kun je bij ons motorkleding in bruikleen krijgen. Deze lever je dan weer in nadat je klaar bent met rijlessen en/of je examen.

Strippenkaarten

Jaap Speelziek Opleidingen biedt naast reguliere lessen en totaalpakketten ook de mogelijkheid om een strippenkaart aan te schaffen. Een strippenkaart aanschaffen brengt een aantrekkelijke korting met zich mee. LET OP: Strippenkaarten dienen volledig binnen de opleiding gebruikt te worden, er volgt geen restitutie.

Meer informatie en brochure

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Of heb je liever persoonlijk contact?

Chantal, Edwin en Monique
Het motor team