Praktijk vrachtwagenrijbewijs C

In vier weken beroepschauffeur!

Wil jij vrachtwagenchauffeur worden of om een andere reden een vrachtwagen leren besturen? Haal bij Jaap Speelziek je rijbewijs C! Hiermee mag je elke vrachtwagen besturen. Dat kan al in twee weken!

Inschrijven Rijbewijs C

In de transportsector zijn steeds meer banen beschikbaar. Als vrachtwagenchauffeur heb je dus bijna gegarandeerd een baan te pakken. Mooi werk, met een grote verantwoordelijkheid. Logisch dat er in de chauffeursopleiding van Jaap Speelziek veel aandacht is voor veilig weggebruik.

Onder meer de volgende zaken komen aan de orde:

  • Aangepast en besluitvaardig rijden
  • Bijzondere verrichtingen
  • Verkeersinzicht
  • Belang overige verkeersdeelnemers
  • Omgaan met de navigatie

Daarnaast is het milieuaspect voor vrachtwagenchauffeurs ontzettend belangrijk.

Voorstel op maat

De rijopleiding C bestaat uit theoretische onderdelen, praktijklessen, twee praktische toetsen en een praktijkexamen. Je kunt bij Jaap Speelziek alle onderdelen volgen in zowel Ede als in Barneveld of Varsseveld. De theoretische onderdelen kun je door de week, in de avonduren of op zaterdag volgen.

Tijdens de praktijkintest bekijken we jouw persoonlijke situatie. We bekijken aan de hand van deze test hoe het staat met je rijvaardigheden en hoeveel je praktijklessen waarschijnlijk nodig zijn. Je ontvangt daarna een voorstel op maat. In dit voorstel zijn alle onderdelen, papieren en examens inbegrepen.

Medische rijbewijskeuring

Als je examen doet voor het C-rijbewijs is een bezoek aan de keuringsarts verplicht. De beoordeling of je wel gezond genoeg bent, kan soms wel vier maanden duren. Wij raden je daarom aan altijd ruim voor het examen een afspraak te plannen. Je kunt eenvoudig een afspraak maken voor een keuring op een van onze locaties in Ede of Varsseveld.

Nascholing

Om je vrachtwagenrijbewijs te behouden moet je elke vijf jaar nascholing volgen ter waarde van 35 nascholingsuren. Enkele onderdelen zijn hierin verplicht, andere zijn optioneel. Uiteraard kun je deze opleidingen gewoon bij Jaap Speelziek volgen. Meer informatie hierover vind je op de pagina nascholing.

Toets besloten terrein

Wil je het vrachtwagenrijbewijs met code95 halen? Dan moet je de vakbekwaamheid C toets besloten terrein afleggen. Tijdens die toets wordt je onder andere getoetst op voertuigbeheersing en manoeuvreren. Meer informatie over de Toets besloten terrein vind je hier.

 

 

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Of heb je liever persoonlijk contact?

Chantal, Edwin en Monique
Wij zijn er voor al je vragen!