Praktijk vrachtwagenrijbewijs CE

Rijden met een vrachtwagen met aanhanger

Heb jij je rijbewijs C, maar wil je ook een aanhanger of oplegger meenemen*? Dan zul je je rijbewijs CE moeten halen. Bij Jaap Speelziek kies je voor praktijklessen met een trekker oplegger of met een vrachtwagen aanhanger. Wij sluiten dus aan bij jouw situatie!

Inschrijven Rijbewijs CE

De rijopleiding CE kan al in twee dagen praktijkles (inclusief examen). Dit examen wordt direct na de praktijklessen gepland, zodat je er niet op hoeft te wachten. Bovendien vergroot dat je slagingskans aanzienlijk!

Tijdens de praktijklessen is uiteraard veel aandacht voor het aan- en afkoppelen van de aanhanger of oplegger, bijzondere verrichtingen en het belang van overige verkeersdeelnemers. Daarnaast is er  aandacht voor:

  • Aangepast en besluitvaardig rijden
  • Milieubewust rijden
  • Verkeersinzicht

Je kunt de praktijklessen volgen in Ede en Varsseveld en daar doe je ook examen. In Barneveld is alleen de mogelijkheid voor het volgen van praktijklessen.

*Voor het meenemen van een aanhanger of oplegger, lichter dan 750 kg is geen rijbewijs CE verplicht.

Medische rijbewijskeuring

Als je examen doet voor het CE-rijbewijs is een geldige gezondheidsverklaring verplicht. De beoordeling of je wel gezond genoeg bent, kan soms wel vier maanden duren. Wij raden je daarom aan altijd ruim voor het examen een afspraak te plannen. Je kunt eenvoudig een afspraak maken voor een keuring op een van onze locaties in Ede of Varsseveld.

Afspraak maken voor medische rijbewijskeuring

Meer informatie & Brochure

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Of heb je liever persoonlijk contact?

Chantal, Edwin en Monique
Wij zijn er voor al je vragen!