Rijbewijs D

Buschauffeur worden in vier weken

Wil jij buschauffeur worden? In de transportsector komen steeds meer banen beschikbaar! Bij Jaap Speelziek haal je je rijbewijs D al in slechts vier weken!

Inschrijven Rijbewijs D

Als buschauffeur heb je een grote verantwoordelijkheid. Een bus of touringcar is een van de grootste voertuigen op de weg en daarmee een belangrijke weggebruiker. Logisch dat er in de  buschauffeursopleiding van Jaap Speelziek veel aandacht is voor veilig weggebruik. Onder meer de volgende zaken komen aan de orde:

  • Aangepast en besluitvaardig rijden
  • Bijzondere verrichtingen
  • Verkeersinzicht
  • Belang overige verkeersdeelnemers
  • Omgaan met de navigatie

Voor nieuwe beroepsbuschauffeurs is de opleiding Code 95 een verplicht onderdeel. Hierin leer je onder andere milieubewust rijden en de vervoersadministratieve handelingen verrichten. Daarnaast worden je basisvaardigheden in de praktijk getoetst.

Voorstel op maat

De rijopleiding D bestaat uit enkele theoretische onderdelen, praktijklessen, twee praktische toetsen en een praktijkexamen. Je kunt bij Jaap Speelziek alle onderdelen volgen in zowel Ede als Barneveld en Varsseveld. De theoretische onderdelen kun je door de week, in de avonduren of op zaterdag volgen.

Tijdens de praktijkintest bekijken we jouw persoonlijke situatie. Hoe staat het met je rijvaardigheden en hoeveel praktijklessen zijn waarschijnlijk nodig? We doen je daarna een voorstel op maat. In de totaalprijs zijn alle benodigde onderdelen, papieren en examens inbegrepen. Zelfs de medische keuring (Arbo keuring) is inclusief. Na het afleggen van de nodige toetsen en examens ben je volwaardig beroepschauffeur.

Medische rijbewijskeuring

Als je examen doet voor het D-rijbewijs is een geldige gezondheidsverklaring verplicht. De beoordeling of je wel gezond genoeg bent, kan soms wel vier maanden duren. Wij raden je daarom aan altijd ruim voor het examen een afspraak te plannen. Je kunt eenvoudig een afspraak maken voor een keuring op een van onze locaties in Ede of Varsseveld.

Afspraak maken voor medische rijbewijskeuring

Nascholing

Om je rijbewijs D te behouden moet je elke vijf jaar nascholing volgen ter waarde van 35 nascholingsuren. Enkele onderdelen zijn hierin verplicht, andere zijn optioneel. Uiteraard kun je deze opleidingen gewoon bij Jaap Speelziek volgen. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Of heb je liever persoonlijk contact?

Rob, Emma & Remco
Het personenvervoer team