Rijbewijs T

Het tractorrijbewijs in twee dagen

Tractor rijden doe je misschien al jaren. Alleen rijden op de openbare weg mag je nog niet. Dat kan pas als je je tractorrijbewijs haalt. Bij Jaap Speelziek haal je het rijbewijs T in slechts twee dagen.

Inschrijven Tractor

Voor het behalen van je tractorrijbewijs moet je zowel een theorie-examen als een praktijkexamen doen. Wil je het theorie-examen te halen? Dan moet je flink aan de bak: het theorieboek is best een dikke pil.

Om je te helpen kun je bij Jaap Speelziek ook een theorieopleiding volgen. Deze opleiding duurt 6 avonden, maar als je een “groene opleiding” volgt in de regio is de kans groot dat wij deze opleiding ook gewoon bij jou op school aanbieden. Wel zo handig!

Theorie-pas

Je kunt deelnemen aan de theorielessen op vertoon van onze Jaap Speelziek theorie-pas. Deze pas kost slechts € 150,- en geldt niet alleen voor theorielessen voor de tractor, maar ook voor theorielessen voor andere rijopleidingen. Wil je later ook brommer, auto of motor leren rijden dan hoef je deze theorie-pas dus maar één keer aan te schaffen.

Praktijklessen

In blokken van 2,5 uur leer je een tractor te besturen op de openbare weg. Je lest in een speciale lestractor met aanhanger van Jaap Speelziek. De praktijklessen vinden plaats in Ede, Barneveld of Aalten. Maar als je een “groene opleiding” volgt in de regio is de kans groot dat je kunt lessen vanaf jouw school. Aansluitend aan de praktijklessen kun je examen doen in Ede of Aalten.

Tip: Volg je één van de opleidingen binnen Groen, Grond of Infra, of ben je dat van plan te gaan doen, dan kun je misschien gebruik maken van een gedeeltelijke vergoeding van je rijbewijs. De medewerkers van Jaap Speelziek kunnen je hier alles over vertellen. Bel ons voor meer informatie over deze regeling!

Meer informatie & Brochure

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Of heb je liever persoonlijk contact?

Rob, Hanneke & Hetty
Het tractor team