Rijbewijs T

Snel starten met je tractorrijbewijs!

Tractor rijden doe je misschien al jaren. Alleen rijden op de openbare weg mag je nog niet. Dat kan pas als je je tractorrijbewijs haalt. Bij Jaap Speelziek start je snel met je theorie en praktijk en zijn we flexibel in de planning van lessen en examens.

Inschrijven Tractor

Voor het behalen van je tractorrijbewijs moet je zowel een theorie-examen als een praktijkexamen doen. Wil je het theorie-examen te halen? Dan moet je flink aan de bak: het theorieboek is best een dikke pil. Om je te helpen kun je bij Jaap Speelziek ook een theorieopleiding volgen. Deze opleiding duurt 6 avonden.

Theoriepas

Je kunt deelnemen aan de theorielessen op vertoon van onze Jaap Speelziek theoriepas. Deze pas kost € 150,- en geldt niet alleen voor theorielessen voor de tractor, maar ook voor theorielessen voor andere rijopleidingen. Wil je later ook brommer, auto of motor leren rijden dan hoef je deze theoriepas dus maar één keer aan te schaffen.

Praktijklessen

In blokken van 2 of 2,5 uur leer je een tractor te besturen op de openbare weg. Je lest in een speciale lestractor met aanhanger van Jaap Speelziek. De praktijklessen vinden plaats in Ede, Barneveld of Varsseveld. Aansluitend aan de praktijklessen kun je examen doen in Ede of Varsseveld, waarbij voor jou vertrouwde wegen worden gereden. Ook wordt je geleerd om het voertuig te controleren en de aanhanger aan- en af te koppelen. Instructievideo’s over het aan- en afkoppelen + de voertuig controle vind je hier. 

Dagopleiding

Tijdens onze dagopleiding heb je 7,5 uur les en reserveren we het examen direct voor je.
Een dagopleiding kost € 990,-.

Gezondheidsverklaring

Voor het afleggen van een T examen moet je in het bezit zijn van een door het CBR goedgekeurde gezondheidsverklaring. Deze dien je in door via mijn.cbr.nl in te loggen met je DIGID code. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat T.

 

Een tractor-opleiding bij Jaap Speelziek betekent:
• snel starten met theorie en snelle doorstroom naar de praktijkopleiding;
• praktijkopleiding is al mogelijk in één dag;
• deskundige instructeurs, veelal uit de agrarische sector.

 

Tip: Volg je één van de opleidingen binnen Groen, Grond of Infra, of ben je dat van plan te gaan doen, dan kun je misschien gebruik maken van een gedeeltelijke vergoeding van je rijbewijs. De medewerkers van Jaap Speelziek kunnen je hier alles over vertellen. Bel ons voor meer informatie over deze regeling!

Meer informatie & Brochure

 

Tractorrijbewijs in de buurt

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Of heb je liever persoonlijk contact?

Chantal, Edwin en Monique
Wij zijn er voor al je vragen!