Training Presentatievaardigheden

Info en inschrijven

Wanneer je last hebt van stress, onzekerheid en angstgevoelens voordat je een presentatie moet geven, is de cursus Presenteren ideaal voor jou. Tijdens deze cursus leer je hoe je ontspannen en met meer plezier een presentatie kunt geven en ga je aan de slag met de benodigde vaardigheden.

Inschrijven training presentatievaardigheden

Wanneer je last hebt van stress, onzekerheid en angstgevoelens voordat je een presentatie moet geven, is de cursus Presenteren ideaal voor jou. Tijdens deze cursus leer je hoe je ontspannen en met meer plezier een presentatie kunt geven en ga je aan de slag met de benodigde vaardigheden. Sluit dit aan bij jouw leerdoelen? Schrijf je dan direct in!

Doelgroep

De cursus Presenteren is ideaal voor iedereen die regelmatig op overtuigende wijze presentaties moet geven en graag steviger in zijn of haar schoenen wil staan. Wil je tevens leren om met plezier en zelfvertrouwen te presenteren terwijl je jouw boodschap helder en overtuigend overbrengt aan het publiek? Schrijf je dan nu in voor deze praktijkgerichte cursus.

Resultaat

Je leert in deze cursus Presenteren hoe je de voorbereiding en de uitvoering van een presentatie kunt aanpakken. Ook maken we inzichtelijk wat jouw verbeterpunten en sterke punten zijn. Het doel is om plankenkoorts en spreekangst om te zetten naar zelfvertrouwen en overtuigend presenteren. Je leert over de verschillende presentatietechnieken en hoe je effectief kunt communiceren met jouw toeschouwers. Professionalisering van jouw persoonlijke stijl staat in het gehele proces centraal.

Inhoud

 • Voorbereiding van een presentatie
 • Oriëntatie op doel en publiek
 • De opbouw van een presentatie
 • Presentatiehulpmiddelen en de zin en onzin daarvan
 • Presentatietechnieken
 • Persoonlijke talenten ontdekken
 • (Spreek)angstreductie
 • Overtuigend spreken
 • Verbale en non-verbale communicatie
 • Onverwachte feedback incasseren en op reageren
 • Videoanalyse van presentaties van de deelnemers

Extra Informatie

Onze aanpak

Het leertraject start al direct wanneer je je hebt ingeschreven. We hebben een online platform waar je aan de slag kunt met een digitale preview van het lesmateriaal en een bijbehorende voorbereidingsopdracht. Onze trainingen zijn erg interactief met onder andere zelfanalyses, oefeningen, discussies en ervaringsuitwisselingen. Dit maakt de cursus en het leerproces erg persoonlijk en praktijkgericht. Je kunt tussentijds en na afloop van de cursus contact onderhouden met de medecursisten. En tot zes weken na de training kun je gebruik maken van e-coaching met de trainer, bijvoorbeeld als je hulp nodig hebt bij de toepassing in de werksituatie.

 Wie is mijn trainer?

De trainer is een praktijkgericht en deskundig persoon op het gebied van communicatie. Daarnaast zal de trainer veel ervaring hebben met presenteren voor groepen.

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Of heb je liever persoonlijk contact?

Chantal, Edwin & Monique
Wij zijn er voor al je vragen!