Praktijk vrachtwagenrijbewijs C1

Als vrachtwagenchauffeur de weg op!

Wil jij vrachtwagenchauffeur worden of om een andere reden een vrachtwagen leren besturen? Haal bij Jaap Speelziek je C1 rijbewijs! Hiermee mag je een lichte* vrachtwagen of camper besturen. Dat kan al in vier weken!

Inschrijven Rijbewijs C1

Als vrachtwagenchauffeur heb je een grote verantwoordelijkheid. Logisch dat de chauffeursopleiding van Jaap Speelziek veel aandacht heeft voor veilig weggebruik. Onder meer de volgende zaken komen aan de orde:

  • Aangepast en besluitvaardig rijden
  • Bijzondere verrichtingen
  • Verkeersinzicht
  • Belang overige verkeersdeelnemers
  • Omgaan met de navigatie

Voor nieuwe beroepschauffeurs is de opleiding Code 95 een verplicht onderdeel. Hierin leer je onder andere milieubewust rijden.

Voorstel op maat

De rijopleiding C1 bestaat uit enkele theoretische onderdelen, praktijklessen, twee praktische toetsen en het praktijkexamen. Je kunt bij Jaap Speelziek alle onderdelen volgen in zowel Ede als Barneveld of Varsseveld. De theoretische onderdelen kun je door de week, in de avonduren of op zaterdag volgen.

Tijdens de praktijkintest bekijken we jouw persoonlijke situatie. Hoe staat het met je rijvaardigheden en hoeveel praktijklessen zijn waarschijnlijk nodig? We doen je daarna een voorstel op maat. In de totaalprijs zijn alle benodigde onderdelen, papieren en examens inbegrepen.

Na het afleggen van de benodigde toetsen en examens ben je volwaardig beroepschauffeur. Je hebt daarmee vrijwel gegarandeerd een baan te pakken!

Medische rijbewijskeuring

Als je examen doet voor het C1-rijbewijs is een bezoek aan de keuringsarts verplicht. De beoordeling of je wel gezond genoeg bent, kan soms wel vier maanden duren. Wij raden je daarom aan altijd ruim voor het examen een afspraak te plannen. Je kunt eenvoudig een afspraak maken voor een keuring op een van onze locaties in Ede of Varsseveld.

Afspraak maken voor medische rijbewijskeuring

Nascholing

Om je vrachtwagenrijbewijs te behouden moet je elke vijf jaar nascholing volgen ter waarde van 35 punten. Enkele onderdelen zijn hierin verplicht, andere zijn optioneel. Uiteraard kun je deze opleidingen gewoon bij Jaap Speelziek volgen. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.

*Een lichte vrachtwagen is een vrachtwagen met een gewicht tussen de 3500 en 7500 kg.

Meer informatie & Brochure

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Of heb je liever persoonlijk contact?

Chantal, Edwin en Monique
Wij zijn er voor al je vragen!