Ouderenbegeleiding (BROEM)

Jaap Speelziek is, naast zijn overige functies bij het ministerie, CBR, BOVAG en binnen zijn eigen Opleidingscentrum, sinds september 2010 de nieuwe plaatselijk voorzitter van Veilig Verkeer Nederland.

Dit betekent onder andere dat wij BROEM-ritten organiseren. BROEM, een opfriscursus autorijden voor senioren, is bedoeld om een beter inzicht te geven in het verkeer. Zo kan iedereen zo lang mogelijk zelfstandig en veilig mobiel blijven. De opfriscursus is voor automobisten van 55 jaar of ouder en afkomstig uit de gemeente Ede.

De BROEM-dag is een samenwerking tussen Veilig Verkeer Nederland en de Gemeente Ede, Jaap Speelziek Opleidingen en Stichting Rijbewijs Zorg. Ouderen kunnen deze dag hun rijvaardigheid testen en theoriekennis bijspijkeren. Daarnaast is er een verkeersgerelateerde workshop. Met speciaal opgeleide rijinstructeurs wordt in eigen auto een rijvaardigheidsrit van ongeveer 30 minuten afgelegd. Na afloop krijgt de deelnemer persoonlijke adviezen om veilig als automobilist aan het verkeer deel te nemen. Aan het einde van het programma krijgen de deelnemers een deelnamecertificaat en een adviesrapport.

Veel automobilisten die zo’n dertig jaar geleden hun rijbewijs hebben gehaald, zijn ervaren bestuurders. In de loop der jaren is het verkeer intensiever geworden en zijn kruispunten en verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Door het opfrissen van de kennis op het gebied van de nieuwe verkeersregels en te leren hoe deze ook op de juiste manier toe te passen, kunnen er ongelukken voorkomen worden.

De BROEM-dag wordt gefinancierd door de gemeente Ede. Deelname is gratis en heeft geen consequenties voor het behouden van het rijbewijs. Voor meer informatie of om u aan te melden voor de BROEM-opleiding, adviseren wij telefonisch contact met ons op te nemen.

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Of heb je liever persoonlijk contact?

Lisa, Dominique & Elma
Wij zijn er voor al je vragen!