Sinds 1962

Rijbewijs C1 (Vrachtwagen <7500kg)

Wil jij vrachtwagenchauffeur worden of om een andere reden een vrachtwagen leren besturen? Haal bij Jaap Speelziek je C1 rijbewijs! Hiermee mag je een lichte* vrachtwagen of camper besturen. Dat kan al in vier weken!

Er zijn momenteel geen geplande lessen voor deze opleiding. Heb je interesse? Neem contact op via 085-4877100 of info@speelziek.nl

Als vrachtwagenchauffeur heb je een grote verantwoordelijkheid. Logisch dat de chauffeursopleiding van Jaap Speelziek veel aandacht heeft voor veilig weggebruik. Onder meer de volgende zaken komen aan de orde:

  • Aangepast en besluitvaardig rijden
  • Bijzondere verrichtingen
  • Verkeersinzicht
  • Belang overige verkeersdeelnemers
  • Omgaan met de navigatie

Voor nieuwe beroepschauffeurs is de opleiding Code 95 een verplicht onderdeel. Hierin leer je onder andere milieubewust rijden.

Voorstel op maat

We starten de opleiding met een intake, waarin we jouw persoonlijke situatie bekijken en een inschatting maken van het aantal praktijkuren dat jij nodig zult hebben. Je mag beginnen met praktijklessen wanneer je de module RVM1-C1 hebt behaald. Je ontvangt een planning op maat, waarin alle data voor theorie- en praktijkonderdelen en examens worden opgenomen. Via onze Speelziek App heb je altijd inzicht in je planning en vorderingen. De rijlessen zijn overdag, ’s avonds of op zaterdag; afhankelijk van het tijdstip, in een dagopleiding of in blokken van 2, 2½ of 5 uur. Een praktijkopleiding in één week behoort eventueel tot de mogelijkheden

Medische rijbewijskeuring

Als je examen doet voor het C1-rijbewijs is een bezoek aan de keuringsarts verplicht. De beoordeling of je wel gezond genoeg bent, kan soms wel vier maanden duren. Wij raden je daarom aan altijd ruim voor het examen een afspraak te plannen. Je kunt eenvoudig een afspraak maken voor een keuring op een van onze locaties in Ede of Varsseveld.

Nascholing

Om je vrachtwagenrijbewijs te behouden moet je elke vijf jaar nascholing volgen ter waarde van 35 punten. Enkele onderdelen zijn hierin verplicht, andere zijn optioneel. Uiteraard kun je deze opleidingen gewoon bij Jaap Speelziek volgen. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.

Deel deze pagina via
Sinds 1962