Sinds 1962
Dé weg naar jouw rijbewijs
Stap 3
A praktijk rijles

Het rijbewijs A wordt gewoonlijk behaald door verschillende groepen. Beginners of motorrijders die al het rijbewijs A2 hebben. Ben je nog geen 21? Vanaf 17 jaar volg je lessen voor het motorrijbewijs A1.

 • Vanaf 24 jaar: Rijbewijs A
  Vanaf 24 jaar kun je praktijklessen volgen die je klaarstomen om het praktijkexamen te doen. Dit examen bestaat uit twee losse onderdelen die na elkaar dienen afgelegd te worden. Eerst doe je examen voor Voertuigbeheersing (AVB). Enkele lessen verder kun je examen doen voor Verkeersdeelname (AVD). Haal je beide examens, dan ben je geslaagd en mag je voortaan zelf de weg op.
  Voor het rijbewijs A moet je naast je praktijkexamen ook je theorie-examen behalen. Je kunt examen doen na zelfstudie, maar we adviseren je deel te nemen aan onze theorie-avond, waar we je klaarstomen voor dit examen.
  Begin je met motorrijden ben je 21 jaar? Dan kun je lessen en examen doen op motor met onbeperkt vermogen. Na je examen mag je alleen licht en middelzwaar rijden, maar na 2 jaar of als je 24 wordt mag je motorrijden op een motor met onbeperkt vermogen zonder examen te doen.
  Voor het rijbewijs A met Code 80 moet je ook je theorie-examen behalen.
 • In bezit van Rijbewijs A2
  Ben jij 2 jaar in het bezit van je motorrijbewijs A2, dan is het behalen van een theorie-examen niet meer nodig. In een dag stomen we je klaar voor het praktijkexamen met een aantal bijzondere verrichtingen (AVD-A). Dit examen vindt aansluitend aan de lessen plaats in Ede, Barneveld of Varsseveld.

Voor de praktijklessen kun je gebruik maken van een lesmotor van Jaap Speelziek Opleidingen.

Intake Motor opleiding

De motor-opleiding begint met een intake, aan de hand van deze intake kun je samen met de instructeur de opleidingsvorm bepalen waarmee je het beste resul­taat bereikt. De praktijkopleiding wordt vervolgens op maat met je afgestemd.

Inhoud Motor opleiding

De motorrijopleiding bestaat uit een theorie-examen en twee praktijkexamens; Voertuigbeheersing (AVB) en Verkeersdeelneming (AVD).

Motorkleding

Als je gaat rijden op de motor is het zaak dat je voorzien bent van goede motorkleding. Dit kan je beschermen in het geval van een valpartij tegen verwondingen. Heb je zelf geen kleding dan hebben dan kun je gebruik maken van onze bruikleen motorkleding. Onze partners MotoVeda (Ede), Motorhuis de Valkenier (Barneveld) en MotoPort (Zelhem) kunnen je goed informeren en bieden mooie kortingen.

 

Deel deze pagina via
Sinds 1962