Sinds 1962

Motorrijden vanaf 20 jaar

Wil jij leren motorrijden? Het gevoel van vrijheid ervaren waarover andere motorrijders je vertellen? Schrijf je dan in voor een motorrijopleiding van Jaap Speelziek Opleidingen. Met het rijbewijs A2 mag je motorrijden op een motor van maximaal 35 kW.

Dé weg naar jouw rijbewijs
Stap 3
A praktijk rijles

Het rijbewijs A2 wordt gewoonlijk behaald door twee verschillende groepen. Beginners of motorrijders die al het rijbewijs A1 hebben.

  • Ben jij een beginner, dan moet je naast je praktijkexamen ook je theorie-examen Dat kan al voordat je 20 jaar oud bent. Je kunt examen doen na zelfstudie, maar we adviseren je deel te nemen aan onze theorieavond, waar we je voor € 25,- klaarstomen voor dit examen. Of maak gebruik van onze theoriepas.
    In de praktijklessen leer je de kneepjes van het vak en wordt je voorbereid om praktijkexamen te doen. Dit examen bestaat uit twee losse onderdelen die na elkaar dienen afgelegd te worden. Eerst doe je examen voor Voertuigbeheersing (AVB). Enkele lessen verder kun je examen doen voor Verkeersdeelname (AVD). Haal je beide examens, dan ben je geslaagd en mag je voortaan zelf de weg op.
  • Ben jij al minimaal twee jaar in het bezit van je motorrijbewijs A1, dan is het behalen van een theorie-examen niet meer nodig. In een dag kunnen we je klaarstomen voor het praktijkexamen (AVD) en mag je met een motor tot 35 kW op pad.

Voor de praktijklessen kun je gebruik maken van een lesmotor van Jaap Speelziek. Voor jouw en onze veiligheid vragen wij je voorlopig je eigen helm, handschoenen en motorkleding mee te nemen voor de motorrijles.

Onze partners MotoPort Zelhem, Motorhuis “De Valkenier” en Motorkledingpoint hebben mooie basispakketten samengesteld met een aantrekkelijke korting.
Onze medewerkers informeren je graag!

Deel deze pagina via
Sinds 1962