Sinds 1962

Praktijk busrijbewijs DE

Heb jij je rijbewijs D, maar wil je ook een aanhanger meenemen*? Dan moet je het rijbewijs DE halen.

Er zijn momenteel geen geplande lessen voor deze opleiding. Heb je interesse? Neem contact op via 085-4877100 of info@speelziek.nl

De rijopleiding DE voor bus met aanhanger kan al in twee dagen praktijkles (inclusief examen). Dit examen wordt direct na de praktijklessen gepland, zodat je er niet op hoeft te wachten. Bovendien vergroot dat je slagingskans aanzienlijk!

Tijdens de praktijklessen is uiteraard veel aandacht voor het aan- en afkoppelen van de aanhanger of oplegger, bijzondere verrichtingen en het belang van overige verkeersdeelnemers. Daarnaast is er  aandacht voor:

  • Aangepast en besluitvaardig rijden
  • Milieubewust rijden
  • Verkeersinzicht

Je kunt de praktijklessen volgen in Ede en Varsseveld en daar doe je ook examen. In Barneveld is alleen de mogelijkheid voor het volgen van praktijklessen.

*Voor het meenemen van een aanhanger of oplegger, lichter dan 750 kg is geen rijbewijs DE verplicht.

Medische rijbewijskeuring

Als je examen doet voor het DE-rijbewijs is een geldige gezondheidsverklaring verplicht. De beoordeling of je wel gezond genoeg bent, kan soms wel vier maanden duren. Wij raden je daarom aan altijd ruim voor het examen een afspraak te plannen. Je kunt eenvoudig een afspraak maken voor een keuring op een van onze locaties in Ede of Varsseveld.

Deel deze pagina via
Sinds 1962