Scooter theorie cursus

Verlang jij al maanden naar het moment waarop jij op de scooter kunt stappen en niet meer op de fiets naar school hoeft? Om ervoor te zorgen dat deze droom snel realiteit word verzorgd Speelziek een scooter theorie cursus. Op deze manier doe jij je voordeel aan onze jarenlange kennis en ervaring. 

Scooter theorie examen

Om deel te mogen nemen aan de praktijklessen moet je eerst in het bezit zijn van een theoriecertificaat. Hoe beter jij voorbereid bent op het theorie examen, hoe sneller jij op de scooter kunt stappen. Om jou hierbij te helpen en jou veel tijd en eventueel geld te besparen hebben wij theorie lessen die jij kunt volgen in Ede, Varsseveld en Barneveld.

Theorie lessen in Ede, Varsseveld en Barneveld

Speelziek biedt theorie lessen aan op onze locaties in Ede, Varsseveld en Barneveld. Bij het volgen van de theorie lessen kun je kiezen voor een dagopleiding of lessen verspreid over meerdere dagen. Deze verschillende opleidingen zien er als volgt uit:

  • Wil je snel je theorie examen halen? Kies dan voor de dagopleiding. De dagopleiding bestaat uit één theorie les van 7 uur die zal plaatsvinden op de locatie van jouw keuze.
  • Vind je de dagopleiding een te lange zit? Dan kun je ervoor kiezen om de theorie lessen over meerdere dagen te volgen. De theorie lessen zullen dan verspreid worden over 5 dagen in blokken van 2 uur.

De lessen worden verzorgd door ervaren instructeurs en docenten die al jaren in het vakgebied zitten. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de kans dat jij in één keer voor je examen slaagt het hoogst is.

*Gedurende de corona pandemie stellen wij de veiligheid van onze leerlingen en instructeurs/docenten voorop. Om deze reden kan het voorkomen dat het les digitaal gegeven word in plaats van de normale klassikale methode. Digitale lessen zullen gegeven worden via Zoom. Mocht je dit programma nog niet op je computer hebben staan dan kun je hier alvast een account aanmaken en Zoom downloaden.

Voordelen scooter theorie cursus bij Speelziek

  • Met de theoriepas van Speelziek heb je onbeperkt toegang tot alle theorielessen voor scooter, auto én motor.
  • Je krijgt les van ervaren instructeurs die al jaren les geven.
  • Een hoog slagingspercentage onder de deelnemers.
  • Als je toch niet slaagt kun je zonder extra kosten extra lessen volgen.
  • Met behulp van onze scooter theorie cursus kun je snel alle theorie leren.

Scooter theorie cursus bij Jaap Speelziek

 

 

 

 

Het theorie examen

Om je theoriecertificaat te behalen is het dus noodzakelijk om eerst een theorie examen te doen. Je kunt al aan het theorie examen beginnen als je 15,5 jaar oud bent. Het examen duurt maximaal 30 minuten, voor het theorie examen met extra tijd of individuele begeleiding heb je 45 minuten. Meer informatie over het theorie examen met extra tijd lees je hier.

Het examen zal bestaan uit 50 vragen waarvan je minimaal 44 vragen goed moet hebben om het theoriecertificaat te behalen. Na het examen zul je binnen 15 minuten van het CBR je uitslag krijgen, ben je geslaagd? Gefeliciteerd! Het theoriecertificaat dat je hebt gekregen is dan 1,5 jaar geldig.

Tijdens het examen kun je verschillende soort vragen verwachten op het gebied van verkeersregels en verkeersinzicht:

  • Bij de vragen over verkeersregels kun je vragen verwachten over verkeersborden, andere tekens, maximum snelheid, maar ook vragen gericht op het milieu in combinatie met scooter rijden.
  • De vragen gericht op verkeersinzicht kijken of je kunt bepalen welke verkeerssituaties veilig en verstandig zijn.

*tip: Deze vragen zullen op verschillende manieren gesteld worden. Op de websites van het CBR heb je een overzicht van alle ”vraagsoorten” die je tijdens het examen kunt verwachten. Bekijk deze voor het examen even door, zodat je niet voor verassingen komt te staan tijdens het examen.

Help ik ben niet geslaagd, wat nu?

Mocht het zo zijn dat je niet in één keer slaagt voor je theorie examen. Wees dan niet bang. Je kunt dan zonder extra kosten nieuwe lessen volgen bij Speelziek om ervoor te zorgen dat je de volgende keer wel slaagt voor je theorie examen.

Wanneer beginnen de theorie lessen?

Benieuwd wanneer jij klassikaal of digitaal kunt aanschuiven bij onze theorie lessen? Neem even telefonisch contact met ons op, dan hebben wij de meest actuele data voor je beschikbaar.

Kosten theorie les

Als je deel wilt nemen aan onze theorie lessen dan schaf je eenmalig een theoriepas aan voor €95,-.

Met deze theoriepas heb je onbeperkt toegang tot alle theorielessen voor scooter, auto en motor. Heb jij op je 16e theorielessen bij ons gevolg? Dan kun je op je 18e met dezelfde theoriepas deelnemen aan de theorielessen voor het auto examen.

Inschrijven voor theorie les

Wil jij een vliegende start maken bij het behalen van jouw theoriecertificaat en uiteindelijk je scooterrijbewijs? Schrijf je dan in voor onze scooter theorie cursus. Inschrijven doe je door telefonisch contact met ons op te nemen of door een mailtje te sturen naar info@speelziek.nl.

 

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Of heb je liever persoonlijk contact?

Chantal, Edwin & Monique
Wij zijn er voor al je vragen!