Sinds 1962

Aangepast rijbewijs halen

Een rijbewijs hebben is zeer handig en kan in veel gevallen goed van pas komen. Ook voor mensen met een beperking of handicap kan een rijbewijs belangrijk zijn. Echter is het wel van belang dat mensen met een beperking een aangepast rijbewijs in bezit hebben. Volgens de wet- en regelgeving is het zelfs zo bepaald dat wanneer men een aangepast rijbewijs nodig heeft maar met een normaal rijbewijs rondrijdt, dit valt onder het rijden zonder geldig rijbewijs. Speelziek is de rijschool in omgeving Aalten, Barneveld en Ede waar wij vinden dat ook ook mensen met een beperking gewoon hun rijbewijs moeten kunnen halen.

Eerst langs het CBR

Wanneer u een beperking heeft en u wilt beginnen aan rijlessen voor een aangepast rijbewijs is er wel iets wat u van tevoren moet regelen. Het is namelijk verplicht om eerst een ‘eigen verklaring’ in te laten vullen door een arts en deze op te sturen naar het CBR. Aan de hand van deze eigen verklaring zal het CBR bepalen of u in aanmerking komt. Als dit het geval is zullen deze een verklaring van geschiktheid sturen waarmee u aan de rijlessen voor een aangepast rijbewijs kunt beginnen. Tevens is het belangrijk om de eigen verklaring op te sturen naar ons zodat wij weten waar we aan toe zijn voordat we met de rijlessen beginnen.

Aangepast rijbewijs in uw omgeving halen

Een aangepast rijbewijs is zeer belangrijk, maar lang niet bij alle rijscholen is het mogelijk om er een te halen. Bij Speelziek daarentegen zien wij geen problemen, en wij zitten ook nog eens in omgeving Aalten, Barneveld en Ede. Wij hebben speciaal een auto welke is gemaakt om rijlessen voor een aangepast rijbewijs in te geven. Ook zijn onze instructeurs speciaal opgeleid voor het geven van de rijlessen hiervoor.

Deel deze pagina via
Sinds 1962