Sinds 1962

Vrachtwagen

Bij Jaap Speelziek Opleidingen kun je zowel overdag, als ’s avonds en op zaterdag rijlessen volgen. Ben je 17 jaar of ouder? Dan kun je direct starten met je opleiding. Jaap Speelziek heeft in Ede, Barneveld en Varsseveld zowel een opleidingscentrum als een examenlocatie. En: je kunt op elke werkdag examen doen. Wel zo handig!

De weg naar jouw rijbewijs
Stap 3
Rijles

Haal je vrachtwagenrijbewijs

Wij verzorgen de theorie- én praktijkopleiding voor het vrachtwagenrijbewijs. De theoretische onderdelen kun je door de week, in de avonduren of op zaterdag volgen. Je kunt de theorielessen in je eigen tempo en op basis van je voorkeur inplannen: van een spoedopleiding in één week tot een module per maand. Theorielessen volg je klassikaal, één-op-één met onze docent of door zelfstudie. Heb je moeite met bepaalde onderdelen, dan kun je aansluiten in onze plusklas waarbij we je in een kleine groep begeleiden.

Opleidingsgarantie

Slaag je niet voor een theorieonderdeel en ben je meer dan 80% van de lessen aanwezig geweest, dan mag je bij ons de theorielessen nog een keer volgen.

Voorstel op maat

We starten de opleiding met een intake, waarin we jouw persoonlijke situatie bekijken en een inschatting maken van het aantal praktijkuren dat jij nodig zult hebben. Je mag beginnen met praktijklessen wanneer je de eerste module (RVM1-C) hebt behaald. Je ontvangt een planning op maat, waarin alle data voor theorie- en praktijkonderdelen en examens worden opgenomen. Via onze Speelziek App heb je altijd inzicht in je planning en vorderingen. De rijlessen zijn overdag, ’s avonds of op zaterdag; afhankelijk van het tijdstip, in blokken van 2, 2½ of 5 uur. Een praktijkopleiding in één week behoort eventueel tot de mogelijkheden.

Theorie

Bij het halen van je rijbewijs hoort ook een theorie opleiding en examen. Daarvan moet je minimaal 1 onderdeel (RVM1) hebben afgerond voor je start met de praktijkopleiding. De theorie voor het vrachtwagenrijbewijs bestaat in de basis uit de opleiding: RVM1 maar, wil je beroepsmatig gaan rijden dan komen daar VM2 en VM3 bij.

Meer informatie

Rijbewijs C1 (vrachtwagen <7500kg)

Met het (Camper)rijbewijs C1 (Vrachtwagen <7500kg) is het mogelijk om een lichte vrachtwagen te besturen met een toegestane maximum massa tussen de 3.500 en 7.500 kilo. Denk hierbij aan een lichte distributievrachtwagen, ambulancediensten, maar uiteraard ook de camper.

Medische rijbewijskeuring

Als je examen doet voor het C(1)-rijbewijs is een bezoek aan de keuringsarts verplicht. Wij raden je daarom aan altijd ruim voor het examen een afspraak te plannen. Je kunt eenvoudig een afspraak maken voor een keuring op een van onze locaties in Ede of Varsseveld.

Medische keuring aanvragen

 

 

 

Deel deze pagina via
Sinds 1962