Sinds 1962

Je scooterrijbewijs haal je bij Jaap Speelziek Opleidingen

Bijna 16 en binnenkort de weg op met je brommer of scooter? Bij Jaap Speelziek Opleidingen haal je je scooterrijbewijs in één of twee dagen. Wil je graag scooter, brommer of brommobiel rijden en heb je geen motor- of autorijbewijs? Dan moet je een apart examen doen voor rijbewijs AM. Dit examen bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Vanaf je 16e verjaardag mag je praktijklessen volgen, vanaf 15,5 jaar kun je je theoriecertificaat halen.

Dé weg naar jouw rijbewijs

Theorie

Voordat je praktijkexamen mag doen voor het scooterrijbewijs moet je eerst slagen voor je theorie. Het theorie examen is pittig, het is daarom verstandig om je goed voor te bereiden. Om de theorie te leren zijn er verschillende mogelijkheden:

  • Je kunt de theorie leren in de vorm van zelfstudie, dit doe je door middel van online lesmodules en proefexamens.
  • Wij geven dagopleidingen voor de theorie van het scooterrijbewijs.

Klik hier voor online lesmateriaal

Het theorie-examen

Je kunt zelf studeren voor het theorie-examen. Maar als je goed voorbereid wilt zijn, dan volg je bij Jaap Speelziek de theorie cursus in Ede, Barneveld, Varsseveld of online achter je eigen computer of tablet. Onder de knop: ‘Scooter theorie’ vind je een actuele cursusagenda en meer informatie.

Het praktijkpakket

De praktijklessen voor de scooter worden aangeboden in Ede of Varsseveld. Na 4 uur les kan je op voor het examen. Een pakket bevat vier uur praktijkles en een praktijkexamen.

  • Gedegen opleiding
  • Vriendelijke en vakkundige instructeurs
  • Hoge slagingspercentages

LET OP: De praktijk voor het scooterrijbewijs AM kan alleen worden ingepland als de theorie al behaald is.

Kleding

Voor de praktijklessen maak je gebruik van een scooter van Jaap Speelziek Opleidingen. Voor jouw eigen veiligheid en hygiëne vragen we zoveel mogelijk gebruik te maken van een eigen helm en handschoenen. Heb je deze niet zelf? Dan kan je gebruikmaken van onze helm en handschoenen. Ook kunnen onze partners MotoVeda (Ede), Motorhuis de Valkenier (Barneveld) en MotoPort (Zelhem) je goed informeren en bieden mooie kortingen op de kleding.

Deel deze pagina via
Sinds 1962