Sinds 1962

Subsidies

Voor opleidingen in de transport en logistiek sector zijn verschillende subsidies beschikbaar. Hiermee kun je als kandidaat of werkgever een deel of het volledige opleidingsbedrag vergoed krijgen. Op deze pagina lees en leer je over de subsidies die van toepassing zijn op de opleidingen en cursussen die we aanbieden. Twijfel je of je recht hebt op één van de subsidies? Neem dan gerust contact met ons op.

Subsidies en vergoedingen

SOOB Subsidie

In de Transport & Logistiek is de vraag naar goed geschoolde medewerkers groot. Het is van belang dat nieuwe medewerkers goed geschoold in dienst treden en dat bestaande medewerkers de kans krijgen zich (verder) te ontwikkelen. Op die manier zijn nieuwe medewerkers breed en goed inzetbaar en worden bestaande medewerkers veelzijdiger. SOOB stimuleert die ontwikkeling door het verstrekken van subsidies om zo het volgen van opleidingen en cursussen rendabeler te maken.

Pitstop opleidingsbudget

Het Pitstop opleidingsbudget is een persoonlijk budget dat je in staat stelt om een opleiding, training of cursus te volgen om beter te worden in je werk of om jezelf te ontwikkelen richting een andere baan in de transport & logistiek.

OOM – Metaalbewerking

Stichting OOM is een opleidingsfonds van en voor de werknemers en bedrijven in de metaalbewerking. OOM voorziet de branche van voorlichting en advies over scholing en draagt financieel bij in de kosten die dat met zich meebrengt. Dat doen ze aan de hand van de CAO- afspraken die de sociale partners in de sector hebben gemaakt.

Subsidie voor T rijbewijs

Het behalen van het T-rijbewijs is een flinke investering. Maar als je aan de slag wilt in de loonwerksector (cumelasector), is het een goede en noodzakelijke investering in je toekomst.

Sociale partners (CUMELA Nederland, FNV Agrarisch en Groen, CNV vakmensen en Vakvereniging Het Zwarte Corps) stellen via het Colland Arbeidsmarktfonds een vergoeding beschikbaar als tegemoetkoming in de kosten voor het behalen van het T-rijbewijs. Meer informatie vind je via deze link: https://www.groengrondinfra.nl/t-rijbewijs/

voor werknemers, volg deze link: https://collandarbeidsmarkt.nl/

Opijver – achterhoeks talentenfonds

In de regio achterhoek is het mogelijk om een beroep te doen op de Opijver subsidie. Deze subsidie is bedoeld voor mensen die een carrière switch willen/gaan maken en/of zich laten omscholen. Kijk op hun website: https://www.opijver.nl/ voor meer informatie.

 

Deel deze pagina via
Sinds 1962