Sinds 1962

Rijbewijs T, het tractorrijbewijs

Tractor rijden doe je misschien al jaren. Alleen rijden op de openbare weg mag je nog niet. Dat kan pas als je je tractorrijbewijs haalt. Bij Jaap Speelziek start je snel met je theorie en praktijk en zijn we flexibel in de planning van lessen en examens.

Voor het behalen van je tractorrijbewijs moet je zowel een theorie-examen als een praktijkexamen doen. Wil je het theorie-examen te halen? Dan moet je flink aan de bak. Om je te helpen kun je bij Jaap Speelziek ook een theorieopleiding volgen. Deze opleiding duurt 6 avonden

Theoriepas

Je kunt deelnemen aan de theorielessen op vertoon van onze Jaap Speelziek theoriepas.

Deze pas kost € 180,- en geldt niet alleen voor theorielessen voor de tractor, maar ook voor theorielessen voor andere rijopleidingen. Wil je later ook brommer, auto of motor leren rijden dan hoef je deze theoriepas dus maar één keer aan te schaffen. De pas is alleen aan te schaffen bij een tractor theorie opleiding.

Praktijklessen

In blokken van 2 of 2,5 uur leer je een tractor te besturen op de openbare weg. Je lest in een speciale lestractor met aanhanger van Jaap Speelziek. De praktijklessen vinden plaats in Ede, Barneveld of Varsseveld. Aansluitend aan de praktijklessen kun je examen doen in Ede of Varsseveld, waarbij voor jou vertrouwde wegen worden gereden. Ook wordt je geleerd om het voertuig te controleren en de aanhanger aan- en af te koppelen.

Dagopleiding

Tijdens onze dagopleiding heb je 7,5 uur les en reserveren we het examen direct voor je.
Een dagopleiding kost € 1069,-.

Gezondheidsverklaring

Voor het afleggen van een T examen moet je in het bezit zijn van een door het CBR goedgekeurde gezondheidsverklaring. Deze dien je in door via mijn.cbr.nl in te loggen met je DIGID code. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat T.

Tip: Volg je één van de opleidingen binnen Groen, Grond of Infra, of ben je dat van plan te gaan doen, dan kun je misschien gebruik maken van een gedeeltelijke vergoeding van je rijbewijs. De medewerkers van Jaap Speelziek kunnen je hier alles over vertellen. Bel ons voor meer informatie over deze regeling!

Subsidie voor T rijbewijs

Het behalen van het T-rijbewijs is een flinke investering. Maar als je aan de slag wilt in de loonwerksector (cumelasector), is het een goede en noodzakelijke investering in je toekomst.

Sociale partners (CUMELA Nederland, FNV Agrarisch en Groen, CNV vakmensen en Vakvereniging Het Zwarte Corps) stellen via het Colland Arbeidsmarktfonds een vergoeding beschikbaar als tegemoetkoming in de kosten voor het behalen van het T-rijbewijs. Meer informatie vind je via deze link: https://www.groengrondinfra.nl/t-rijbewijs/

Voor werknemers: https://collandarbeidsmarkt.nl/ 

 

 

Deel deze pagina via
Sinds 1962