Medische rijbewijskeuring

Als bestuurder ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en die van anderen. Om een auto of motor te mogen besturen moet je volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Het CBR bepaalt op basis van de door jou ingevulde gezondheidsverklaring of je rijgeschikt bent of dat er aanvullend onderzoek door een keuringsarts of deskundige van het CBR plaats moet vinden.

Gelukkig kun je zowel je gezondheidsverklaring als je medische rijbewijskeuring bij Jaap Speelziek regelen: onze Arbo-arts houdt regelmatig spreekuur in Ede en Varsseveld.

Op deze pagina:

Wanneer moet je een gezondheidsverklaring invullen?

 • Als je een praktijkexamen doet voor A, B, BE of T;
 • Als je je C of D (vrachtauto of bus) rijbewijs wil verlengen;
 • Als je vanwege een medische situatie een rijbewijs met een beperkte geldigheidsduur hebt gekregen en je jouw rijbewijs wilt verlengen;
 • Als door een verordening je rijbewijs ongeldig is verklaard door het CBR en je opnieuw een rijbewijs wilt aanvragen;
 • Bij een gewijzigde gezondheid ben je in sommige gevallen verplicht een tussentijdse melding met een gezondheidsverklaring te doen.

Als je examen gaat doen voor rijbewijs A, B, BE of T kun je de gezondheidsverklaring online invullen.

De papieren gezondheidsverklaring is tijdens de keuringsdagen op onze kantoren in Ede en Varsseveld te koop.

Wanneer bezoek je een arts voor je rijbewijskeuring?

  • Bij aanvraag en verlenging van rijbewijs C of D;
  • Bij het beantwoorden van één of meer vragen met ‘JA’ op de gezondheidsverklaring omdat je je A, B, BE of T rijbewijs wilt halen;
  • Bij een tussentijdse verandering van je gezondheid.

Waarom je rijbewijskeuring regelen bij Speelziek?

 • Bij Speelziek hebben we ervaren keuringsartsen;
 • Deze keuringsartsen zijn meerdere dagdelen aanwezig op onze locaties in Ede en Varsseveld. Oók ‘s avonds en op zaterdag;
 • Wij zorgen dat jouw aanvraag tijdig in behandeling wordt genomen bij het CBR;
 • De keuringen worden gedaan volgens vastgestelde richtlijnen;
 • Je krijgt een automatische reminder voor herkeuring.

Een afspraak maken voor een rijbewijskeuring

In nauwe samenwerking met daartoe bevoegde artsen organiseren wij regelmatig rijbewijskeuringen op de locatie van Jaap Speelziek Opleidingen in Ede aan de Frankeneng 104 en aan de Oostelijke Oostelijke Oude Aaltenseweg 16A in Varsseveld.

Via onderstaande afspraakmodule maak je zelf een afspraak voor de door jouw gewenste rijbewijskeuring. Je kiest zelf de plaats en tijd die jou het beste uitkomt. Advies: maak ten minste vier maanden voor het verlopen van het rijbewijs een afspraak voor de (her)keuring.

Liever telefonisch of per e-mail een afspraak maken? Bel met 085 – 48 77 100 of stuur ons een e-mail op info@speelziek.nl.

Stichting Rijbewijs Zorg

Voor medische en juridische vraagstukken omtrent het rijbewijs, werken wij samen met de Stichting Rijbewijs Zorg. Ben je het niet eens met een beslissing van het CBR? Loopt er een vorderingsprocedure bij het CBR? SRZ is je graag van dienst. Het SRZ is te bereiken via 085 – 48 77 111, info@rijbewijszorg.nl of www.rijbewijszorg.nl.

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Of heb je liever persoonlijk contact?

Lisa, Dominique & Elma
Wij zijn er voor al je vragen!