Sinds 1962

Praktijktrainer (PTN)

De Praktijk Trainer Nascholing (PTN-er) is een mentorchauffeur die binnen uw organisatie de praktijktraining voor Code 95 mag verzorgen. Dat is voor veel chauffeurs een mooie kans om kennis en ervaring te delen met hun collega’s.

De Praktijk Trainer Nascholing (PTN’er) is een (mentor)chauffeur die in zijn eigen bedrijf praktijktrainingen voor code 95 mag geven. Door het behalen van het PTN-certificaat via het CBR, hoeft de PTN’er geen WRM-certificaat te behalen voor het geven van praktijktrainingen. De uitbreiding van de functie van de (mentor) chauffeur brengt nieuwe taken met zich mee zoals: het kunnen geven van instructies, kunnen coachen en feedback geven. In deze training gaan wij in op deze taken.

Inschrijven Praktijktrainer (PTN)

Doelgroep

Chauffeurs of mentorchauffeurs die willen doorgroeien naar de rol van PTN’er binnen de eigen organisatie.

Minimumleeftijd: 23 jaar en 5 jaar ervaring als beroepschauffeur in de 8 jaren, voorafgaande aan de uitgifte van het PTN-certificaat.

Inhoud

Module Coaching en Feedback geven

  •         Waarnemen, observeren en interpreteren
  •          Instructie geven
  •          Gedrag en reactie leren herkennen
  •          Positive reinforcement
  •          Feedback geven aan de hand van de 4G methode
  •          Onderwijsleergesprek
  •          Leerproces chauffeur aan de hand van de theorie van Maslov
  •          Taakvolwassenheid van Hersey & Blanchard
  •          Coaching

De training is ingericht met veel praktijkvoorbeelden en casuïstiek om mee te oefenen. Theorie en praktijk wisselen zich veelvuldig af gedurende de dag.

Examen

De deelnemers kunnen na het succesvol afronden van de cursus, inclusief het maken van een theorietoets, het PTN-examen aanvragen bij het CBR. Het examen omvat een lesaudit en een Rijvaardigheidsanalyse (RVA) die zij met een voldoende resultaat dienen af te ronden om vervolgens het PTN-certificaat van het CBR te ontvangen. Dit certificaat is 5 jaar geldig. Kijk voor meer informatie en prijzen op: Praktijktrainer Nascholing (PTN) – CBR

Kosten

€ 359,00 per deelnemer excl. BTW en incl. lunch en IBKI registratie op basis van open inschrijving.

Extra Informatie

Deze training is gecertificeerd bij het IBKI onder de naam: Nr. 26 Coaching en Feedback geven en wordt verzorgd door een deskundige trainer in samenwerking met een ervaren WRM-instructeur van Transportopleider.

Subsidie

informeer naar de aantrekkelijke subsidieregelingen zoals het STL persoonlijk opleidingsbudget.

Deel deze pagina via
Sinds 1962