Sinds 1962

Haal meer uit je transportonderneming

Door de groei van e-commerce is de vraag naar koeriers toegenomen. De koerier heeft als belangrijkste taak: het zorgvuldig vervoeren en bezorgen van de lading. Hij stemt zijn communicatie te allen tijde af op de klant of functionaris waarmee hij te maken krijgt. De rol van de koerier is daarnaast ook signalerend. Hij is verantwoordelijk voor het verzamelen van de juiste documenten en het routeplan bij het voorbereiden en afhandelen van de rit. Daarnaast heeft hij een rol in het signaleren van onvolkomenheden aan de lading en de bestelauto.

 

STL Vakbekwaam Koerier
€ 695,- incl. BTW
Locatie
Dagen
Datum
Tijd
Plek
Inplannen
Ede
In overleg
in overleg
in overleg

Transport- en logistieke bedrijven zetten in deze tijd steeds meer koeriers in. Koeriers zijn het visitekaartje van het bedrijf richting de klant, niet alleen aan de deur, maar ook onderweg. Daarvoor verzorgen we samen met de Transportopleider de koeriersopleiding. Deze 2-daagse training voorziet de koerier van handvaten voor het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Zo richt de training zich o.a. op ‘best practices’, beroepshouding, het terugdringen van schades, brandstofgebruik, documentatie en veilig deelnemen aan het verkeer.

Inhoud

Dag 1
Deze klassikale dag wordt gegeven op basis van peer education. Afhankelijk van de groep deelnemers worden bepaalde onderwerpen uitvoerig of juist beperkt behandeld. De dagelijkse praktijk van de deelnemers staat hierbij centraal. De trainer achterhaalt de opleidingsbehoeften bij de deelnemer en brengt hierdoor een afwisselend en leerzaam trainingsprogramma.

Dag 2
Deze dag bestaat uit één dagdeel praktijktraining en beoordeling. Tijdens deze praktijktraining wordt ingezet op schadepreventief rijden en omgaan met ADAS. De deelnemer rijdt een rit uit de dagelijks praktijk. Hierbij is de deelnemer verantwoordelijk voor een rijklaarcontrole van het voertuig, het ophalen en wegbrengen van de lading, laden en lossen en manoeuvreren, de afhandeling op het laad- losadres en rijden in diverse verkeersomstandigheden.

Resultaat

Onze training is opgezet aan de hand van de toetsmatrijs STL Vakbekwaam Koerier. Hierin zijn de volgende kerntaken bepaald.
De deelnemer:

1. Bereidt de rit voor
2. Vervoert en bezorgt de lading
3. Handelt de rit af

Examen/certificaat

Op dag 2 vindt een praktijkbeoordeling plaats. Deze beoordeling wordt geregistreerd door een onafhankelijke exameninstantie. Je ontvangt na het positief afronden van dag 1 en 2 het certificaat STL vakbekwaamheid koerier.

Kosten

De 2-daagse koeriersopleiding kost € 695,- euro per persoon excl. reiskostenvergoeding van de docent voor de praktijkdag. Voor een Incompany koeriersopleiding kunt u contact opnemen via het contactformulier.

Subsidiemogelijkheden

Voor deze training is € 440,- euro SOOB-subsidie van toepassing. Voor verdere informatie verwijzen we u naar de branchestandaard/toetsmatrijs van STL. Deze is te vinden op https://www.soobsubsidiepunt.nl/reglementen@

Overige planningen

De koeriersopleiding wordt niet alleen door ons georganiseerd. Deze is ook te volgen bij andere transportopleiders verspreid door Nederland. Hiernaast vind je een tabel met locaties en data. Zo vind jij de koeriersopleiding die niet alleen qua data maar ook qua locatie bij jou past.

Wil jij je inschrijven voor een opleiding op een andere locatie dan die van ons? Neem dan contact met ons op en wij zetten je aanvraag door!

Datum Locatie
28-02-2023

Koeriersopleiding te Venlo

18-04-2023

Koeriersopleiding te Amsterdam

20-06-2023

Koeriersopleiding te Assen

19-09-2023

Koeriersopleiding te Oosterhout

14-11-2023

Koeriersopleiding te Utrecht

Deel deze pagina via
Sinds 1962